24 osobe poginule

Deseci mrtvih i ranjenih u bombaškom napadu na konvoj kod Alepa

Vijesti / Flash | 15. 04. 2017. u 16:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 24 osobe su poginule, a deseci ranjeni u napadu bombaša samoubojice na konvoj autobusa s civilima i provladinim borcima koji su čekali na ulazak u Alep, objavili su sirijski državni mediji i promatrači.

Prosirijski mediji pišu da se napadač raznio u autobombi kod Alepa gdje je konvoj autobusa čekao na prelazak s područja pod kontrolom pobunjenika u grad pod nadzorom vladinih snaga. Kamikaza se dovezao u manjem kamionu s humanitarnom pomoći blizu konvoja autobusa koji su čekali u zapadnom pobunjeničkom sektoru Rašidineu, zapadno od metropole, prenosi Sirijski opservatorij za ljudska prava, prenosi HRT.

U 75 autobusa bilo je oko 5000 civila i provladinih boraca koji su jučer, u skladu s dogovorom evakuirani iz šijitskih sela Foue i Karfaje.

Oni su ta dva sela koja su u sjevernoj pokrajini Idlib u okruženju držali pobunjenici napustili prema dogovoru koji uključuje odlazak stotina sunitskih pobunjenika i njihovih obitelji iz područja oko Damaska koje su opkolile vladine snage. No, zbog odgađanja evakuacije od petka su zapeli na dvije tranzitne točke u predgrađu Alepa.

Pobunjenici i stanovnici Madaje kod Damaska čekali su za to vrijeme u garaži za autobuse u Ramusahu, nekoliko kilometara dalje. Trebali bi biti prevezeni u pokrajinu Idlib koju kontroliraju pobunjenici.

Radi se o jednom u nizu sporazuma posljednjih mjeseci koji su predsjedniku Bašaru al-Asadu omogućili da vrati nadzor nad područjima koja su dugo držali pobunjenici i njihovi saveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close