Zbog krađe

Derventski Al Capone osuđen na godinu dana zatvora

Ljubiša Đekić, zvani Al Capone osuđen je na godinu dana zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca.
Vijesti / Flash | 23. 10. 2019. u 11:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon postupka po optužnici Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Ljubiša Đekić (38) iz Dervente pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca u Brčkom.

Njega je na zatvorsku kaznu osudio Apelacijski sud u tom gradu, pošto mu je po žalbi Tužiteljstva povećao kaznu sa šest mjeseci, koju mu je bio izrekao Osnovni sud Distrikta, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčkog.

Ljubiša Đekić, zvani Al Capone, pravosnažno je osuđen, jer je u noći između 8. i 9. ožujka 2017. godine provalio u prostorije autopraonice D- Lazarević u Brčkom, u kojoj je nakratko bio zaposlen. On je podesnim predmetom i fizičkom snagom otvorio prozor na bočnoj strani objekta, ušao unutra i najprije oduzeo zatečeni novac te pogonske ključeve od pet vozila parkiranih ispred autopraonice. Zatim je stavio u pogon automobil vlasnika radnje, Peugeot 207, vrijedan oko 8.000 maraka, i odvezao se u pravcu Dervente.

Tužiteljstvo Distrikta optužilo je Đekića za krivično djelo teške krađe, a pošto je priznao krivicu, Osnovni sud ga je u svibnju ove godine osudio na šest mjeseci zatvora. Postupajući po žalbi Tužiteljstva zbog neodgovarajuće odluke o kazni, Apelacijski sud Distrikta nedavno je preinačio ovu presudu povećavši kaznu osuđenom na godinu dana zatvora, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close