''Ignorantski stav''

Demokratska fronta smatra opravdanim zahtjeve sindikata liječnika u HNŽ

Podsjećaju da su doktori medicine i stomatologije u navedenoj županiji najavili kolektivni štrajk, a u ekstremnom slučaju i kolektivni otkaz.
Vijesti / Flash | 05. 03. 2018. u 17:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta u priopćenju u ponedjeljak izrazila je mišljenje da "ministar zdravstva Hercegovačko-neretvanske županije Goran Opsenica i Vlada HNŽ ignorantskim stavom prema zahtjevima sindikata doktora i stomatologa u HNŽ svjesno riskiraju da stanovništvo HNŽ ostane bez stručne pomoći doktora medicine i stomatologije na cijelom prostoru županije".  

Podsjećaju da su doktori medicine i stomatologije u navedenoj županiji najavili kolektivni štrajk, a u ekstremnom slučaju i kolektivni otkaz.


''Pokušaj Vlade HNŽ da isposluje zaključivanje garantnog kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ sa sva tri sindikata zdravstvenih radnika u HNŽ ''u paketu'', (tj. reprezentativnim sindikatima - Neovisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu, Sindikatom doktora medicine i stomatologije HNŽ, te Neovisnim sindikatom zaposlenika SKB Mostar), a mimo zahtjeva Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije za posebnim pregovorima sa njihovim sindikatom i formiranim posebnim Mirovnim vijećem u skladu sa Zakonom o štrajku, smatramo rušenjem temeljnog ljudskog prava na sindikalno organiziranje, kao i izravnim udarom na najstručniji kadar u ovoj oblasti, od kojeg u najvećoj mjeri ovisi zdravlje našeg stanovništva'', priopćeno je iz Demokratske fronte.  

Zbog navedenog DF smatra da se "izravno ugrožava zdravlje pacijenata, kao i pravo doktora medicine i stomatologije u HNŽ, koji su se godinama školovali i osposobljavali da imaju jednaka ili slična prava na naknadu za svoj rad kao njihove kolege u ostatku Federacije BiH".

Kopirati
Drag cursor here to close