''Unija veterana''

Demobilizirani branitelji traže zakon, u protivnom, masovni prosvjedi

Ako zakon ne bude usvojen do travnja 2018. godine, svi predstavnici županijskih, općinskih organizacija i sekcija JOB-a ''Unije Veterana'' trebaju odmah početi pripreme masovnih prosvjeda
Vijesti / Flash | 25. 12. 2017. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arhivska fotografija

Skupština Jedinstvene organizacije branitelja ''Unije Veterana'' BiH zahtijeva od Vlade Federacije FBiH da hitno uputi u parlamentarnu proceduru zakon o pravima demobiliziran branitelja i članova njihovih obitelji, koji je prošao svu javnu raspravu i na koji su sve županijske skupštine dale suglasnost, priopćio je Upravni odbor te braniteljske organizacije.

Ako zakon ne bude usvojen do travnja 2018. godine, svi predstavnici županijskih, općinskih organizacija i sekcija JOB-a ''Unije Veterana'' trebaju odmah početi pripreme masovnih prosvjeda, koji će trajati do izglasavanja spomenutog zakona, odlučeno je na redovnoj skupštini "Unije veterana“ održanoj 23. prosinca.

Skupština je između ostalog razmotrila težak položaj demobiliziranih branitelja, koji su obespravljeni, bez posla, bez adekvatne zdrastvene zaštite i u stanju socijalne potrebe, sve zbog toga što nema sustavnog rješenja za trajno rješavanje statusa ove braniteljske kategorije, navedeno je također u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close