Demant o 'rodbini' premijera: Isović poziva na DNK analizu

Vijesti / Flash | 25. 06. 2015. u 06:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portalu Bljesak.info Šerif Isović uputio je denamt na vijest 'Zvizdić gura rođaka za člana UO UIOBiH', koja je prenesena iz Dnevnog avaza 13.6.2015. godine. Isović tvrdi kako se u ovom članku radi o neistinitim navodima.

''Na sadržaj ovog članka uputio sam reakciju glavnom i odgovornom uredniku Faruku Veli i autoru članka gosp. Miralemu Aščiću i to: 12.6.2015 godine i 15.6.2015 s molbom da u Dnevnom avazu objave ovo moje reagiranje. Kako moje reagirnje nisu objavili ni ti su se javljali na moje pozive ja sam uložio Prigovor Vijeću za štampu u Bosni i Hercegovini uz koji prigovor sam dostavio i ovu reakciju i obavještenje za javnost'', napisao je u demantu Isović te priložio reakcije za javnost koje su dostavljene i Dnevnom avazu.

Njih prenosimo u cijelosti.

U vezi vašeg članka objavljenom u dnevnom listu “Avaz“ od 12.06.2015. godine na strani 12. Pod naslovom: „Zvizdić gura rođaka za člana UO UIOBiH“ i „Šerif Isović dio familijarnog klana Čampara“ navodim sljedeće:

Prvo: Javno izjavljujem da sa Gosp. Predsjedavajućim Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine prof. dr. Denisom Zvizdićem nisam ni u kakvim rodbinskim odnosima. Kako bi Vas, Vaš izvor i ostalu BiH javnost uvjerio u tu činjenicu pozivam Vas i Vaš izvor da u bilo koje vrijeme i naravno o trošku Vašeg izvora javno pristupim utvrđivanju srodnosti putem DNK ili neke druge analize.

Drugo: Ja sa Gosp. Predsjedavajućim Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine prof. dr. Denisom Zvizdićem nisam nikada razgovarao na temu izbora člana UO u UIO BIH. Dokaz: javno ispitivanje mene i Vašeg izvora putem detektora laži.

Treće: Javnosti treba biti poznato da iza ovih podmetanja i laži interese ima Vaš izvor koji očito ima i svog kandidata za poziciju člana UO UIOBiH, pa mu je interes da i prije nego što se ja eventualno prijavim na natječaj izvrši moju diskreditaciju, a Vas i javnost dezinformiše kako bi lovio u mutnom... Obzirom da sam ja uvijek za transparentnost i legalnost rada pozivam Vaš izvor i njegovog kadidata da javno u bilo kojoj direktnoj emisiji vodimo debatu na ovu temu kako bi BH javnost spoznala istinu.

Četvrto: Simtomatično je da do sada ja Vama nisam bio interesantna tema za pisanje kao ni moja golgota kroz koju sam prošao zadnjih nekoliko godina ukazivajući na kriminal, neracionalno i neefikasno upravljanje javnom imovinom...

Peto: Cilj ovog reagovanja nije neko ograđivanje od gosp. Zvizdića već naprotiv, ali i radi istine i pravde koja svima nama treba biti iznad svega.

Šesto: Nadležnost UO UIOBIH nije kontrola milijardi maraka, nadležnost UO je uređena zakonom o kojoj možemo nekom drugom prilikom, ali ono što je u smislu vašeg članka bitno je da upražnjena pozicija člana UO iz reda eksperata i pod uvjetom da je Vaša tvrdnja tačna, nema tu moć jer UO odluke donosi koncenzusom, a ako nema koncenzusa punovažne su odluke za koje glasaju članovi UO koji obavljaju dužnosti ministara finansija. Član UO iz reda eksperata ne može kontrolirati niti sam odlučivati o milijardama maraka, naprotiv nijedna odluka za koju glasa ovaj član nije punovažna bez glasova tri ministra finansija dok su odluke za koje glasaju ministri finansija punovažne i bez glasova članova iz reda eksperata.

Sedmo: Nijedan od tri člana UO iz reda eksperata koji bude izabran u ovom mandatu neće doći na čelo, - Predsjedavajućeg UO UIO BiH jer je na tu pozciju već na nedavno održanoj konstituirajućoj sjednici UO donešena odluka da će u ovom mandatu predsjedavajući UO biti Ministar finansija i trezora BiH gosp. Vjekoslav Bevanda. I na kraju nadam se da kandidat Vašeg izvora neće proći, jer bi to značilo tajkunizaciju procesa u UO, baš onako kako su to neki kadrovi radili u institucijama gdje su na takav način instalirali - od policijskih, sigurnosnih pa do finansijskih. Nadam se da sistem upiranja prstom na drugoga za ono što radi Vaš izvor a Vi potpomažete neće proći.

PS: Ako se utvrdi da sam srodnik G. Zvizdića i da sam s njm imao razgovore o mom članstvu u UO javno obećavam da se na konkurs za izbor člana UO neću prijaviti i da ću Vašem izvoru refundirati troškove predloženih testiranja, zato sa naprijed predloženim testiranjima molim Vas požurite..., naveo je Isović.

Kopirati
Drag cursor here to close