Deložacija u Mostaru

Demant na navode obitelji Gašić: 'Mnogo riječi a opet nigdje papira'

''Prva stvar na koju pozivamo gospodina odvjetnika jeste da usaglasi svoje izjave i izjave svoje stranke te otkrije javnosti misteriozno prijeratno prebivalište obitelji Gašić'', stoji u demantu.
Vijesti / Flash | 26. 06. 2021. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Šokirani smo da obitelj Gašić nastavlja iznostiti paušalne navode i neistine'', navodi obitelj Smoljo u svom demantu teksta objavljenog na portalu Bljesak.info a kojim obitelj Gašić tvrdi kako nije točno da Snježana Smoljo posjeduje papire za stan.

''Prva stvar na koju pozivamo gospodina odvjetnika jeste da usaglasi svoje izjave i izjave svoje stranke te otkrije javnosti misteriozno prijeratno prebivalište obitelji Gašić. Naime, njihov odvjetnik Semir Guzin je u telefonskom razgovoru sa novinarima televizije N1 naveo da su članovi obitelji Gašić živjeli u spomenutom stanu prije rata što prkosi ne samo pravu, nego i zakonima fizike jer Gašići u posljednjem obraćanju medijima sami navode da predmetni stan nije imao tehnički prijem te da u njega nisu uselili.

Dokaz pravog stanja nekretnine kao i statusa obitelji Gašić jasno je vidljiv u rješenju Službe graditeljstva, imovinsko-pravnih i stambenih poslova i zaštite okoliša Općine Mostar Jugozapad broj 07/II-3-4876/98 od 01.10.2002. godine koji navodi da obitelj Gašić nije stekla stanarsko pravo na navedenom stanu jer nije zaključila ugovor o korištenju stana niti je bila u posjedu istog što je utvrđeno činjenicom da nije imala prebivalište na adresi stana čiji povrat traži'', navode.

Zanimljivo je, kako tvrde, da nakon toga obitelj Gašić “blokadama” Ministarstva, za koje tvrdi da su usmjerene protiv njih, od nepostojećeg stanarskog prava iz 2002. godine, a sa zahtjevom za ugovor o korištenju stana koji podnosi u četvrtak, 15.02.2007. godine Ministarstvu građenja i prostornog uređenja HNŽ dolazi do priznanja stanarskog prava i to već u ponedjeljak 19.02.2007. godine, u rekordnom roku od 2 radna dana i bez da je izvršena provjera trenutnog stanja nekretnine. Rješenje iz 2007. godine je izdato na osnovu papira njene firme o kojem se i tada vodila polemika a koji nema ni pečata, ni navoda o listi, a pogotovo dokaza o uplatama za stan o čemu se i sami možete uvjeriti kroz priložene dokumente.

''Gospođu Gašić, koja nam poručuje da ljubimo stope ministarstvu zbog zadržavanja u stanu, napominjemo da nas u stanu drži i održava kupoprodajni ugovor i pravo vlasništva dok ona želi da uđe u stan koji njena firma nije platila i u koji nikada nije zakoračila.

Paušalne kritike pokrenutih sudskih procesa, su pokazatelj straha Gašića, budući da Vrhovni sud Federacije BiH izvanredno preispituje rješenje na koje se oni pozivaju, dok Kantonalni sud u Mostaru ispituje proceduralnu ispravnost rješenja Ministarstva građenja i prostornog uređenja.

Strah od sudova je indikativan u ovom procesu zbog čega ministar Hasandedić, bivši radni kolega Ljiljane Gašić, ne preza od nasilnog izvršenja, bez da za isto ima odobrenje suda, a što će biti predmet ispitivanja i drugih organa ove države. Ja opet ponavljam ono što sam rekla i u srijedu: Gašići, pokažite mi da ste vi ili vaša firma uplatili čitav iznos stana i odmah izlazim iz njega'', navodi obitelj Smoljo.

Na samom kraju poručuju Gašićima da ''nepostojećim dokazima i neistinitim tvrdnjama neće doći do svog cilja, jer sve i da su svi njihovi navodi točni institut dosjelosti propisan u Članu 58. Zakona o stvarnim pravima FBiH garantira vlasništvo mojoj majci, te ih pozivamo da isplate dugovanja prema nama za dobivene procese, a koja danas prelaze više tisuća maraka.''

Kopirati
Drag cursor here to close