nepravilnosti

Demant iz UNO-a: Nismo opljačkali proračun Srbije

Vijesti / Flash | 22. 11. 2016. u 14:40 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Uprave za neizravno oporezivanje (UIO) BiH demantirali su tvrdnje da je „UNO opljačkala proračun Srbije za 232 milijuna KM ili 118.470.101 euro“.

Odbacujući kao neutemeljene i netočne takve navode, iz UNO navode u priopćenju da, ne samo da UNO nije „opljačkala“ proračun Srbije već je carinska služba UNO otkrila određenu nepravilnost u konkretnom slučaju.

Naime, 29.kolovoza 2016. godine carinska služba UIO u Carinskoj ispostavi Zvornik odlučila je uzeti uzorke s dvije cisterne koje su iz Srbije ulazile u BiH s prijavljenim teretom - plinom.

Ovlaštena laboratorijska kuća koja vrši uzorkovanje je tada utvrdila da se u jednoj cisterni nalazi plin, dok je za drugu cisternu rekla da „nema uzorka“ . Nakon toga je carinska služba UNO zadržala spornu cisternu i Uprava je pokrenula istražne radnje koje su u toku.

Trenutno Odsjek za naknadnu carinsku kontrolu u UNO provodi sve aktivnosti na terenu i u ovisnosti od rezultata koji se dobiju bit će dalje postupano. U slučaju da se utvrdi bilo kakva nezakonitost UNO će pripremiti izvještaj i proslijediti Tužiteljstvu BiH, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close