Pravda

Delimustafić predan organima BiH

Vijesti / Flash | 05. 01. 2017. u 14:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alija Delimustafić kojeg Kantonalnog tužiteljstvo Kantona Sarajevo tereti za nekoliko kaznenih djela, danas je predat organima Bosne i Hercegovine - potvrđeno je Feni iz Sudske policije Federacije BiH.

Delimustafić je predat sudskoj policiji na graničnom prijelazu između BiH i Hrvatske, ali u Sudskoj policiji FBiH nisu precizirali o kojem graničnom prelazu se radi.

''Ekstradicija izručenja je u tijeku. Službenici Sudske policije FBiH su preuzeli Delimustafića na graničnom prelazu i Sudska policija provodi aktivnosti provođenja prema KPZ Sarajevo'', kazali su u Sudskoj policiji FBiH.

Na osnovu međunarodne potjernice koja je raspisana prema naredbi Županijskog suda u Sarajevu, a na zahtjev Tužiteljstva KS, osumnjičeni Alija Delimustafić je uhićen 21. prosinca u Karlovcu i to u autobusu koji je saobraćao na relaciji Rijeka-Zagreb.

Delimustafić je u okviru predmeta 'Pravda' označen kao vođa organizirane kriminalne grupe koja se bavila uknjižbom nekretnina davno umrlih osoba. Nakon prvog uhićenja u studenom proveo je mjesec u pritvoru zajedno s poslovnim partnerom Jusom Škrijeljom, te Lejlom Cerić i Suadom Hadžić.

Oni su u međuvremenu pušteni na slobodu bez mjera zabrane.

Kopirati
Drag cursor here to close