Dolina Heroja

Delegacija hrvatskog predsjednika položila cvijeće na Tjentištu

Delegacija je posjetila Muzej Bitke na Sutjesci, a zajedno sa gostima iz Republike Hrvatske cvijeće na spomen kosturnicu položili su i predstavnici SABNOR-a Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 09. 06. 2020. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Delegacija predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, predvođena predstojnikom Ureda predsjednika i savjetnikom predsjednika za vanjsku i europsku politiku Orsatom Miljenićem, danas je boravila na Tjentištu gdje je položila cvijeće na spomen kosturnicu kod centralnog spomenika u Dolini heroja i spomen ploči na Donjim Barama.

Posjeta Nacionalnom parku Sutjeska organizirana je povodom 77. godine od Bitke na Sutjesci i 75 godina pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Naglašeno je da je cilj posjete svojevrsno podsjećanje javnosti u Hrvatskoj da su Hrvati dali značajan doprinos u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu. Više od tri hiljade hrvatskih antifašista, najviše iz Dalmacije, poginulo je upravo u bitci na Sutjesci.

"Sam dolazak ovdje vam govori kakav je naš stav o reviziniozmu o događajima koji su se dogodili ovdje, i sa gledišta Republike Hrvatske stradalo je izuzetno puno naših građana, ljudi koji su se borili za slobodu i svakako je primjereno doći i odati im počast. Položili smo cvijeće i na lokalitetu Donje Bare gdje je bilo veliko stradanje Druge Dalmatinske brigade i simbol stradanja Dalmatinaca ovdje ", kazao je predstojnik Ureda predsjednika i savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku i evropsku politiku Orsat Miljanić.

Delegacija je posjetila Muzej Bitke na Sutjesci, a zajedno sa gostima iz Republike Hrvatske cvijeće na spomen kosturnicu položili su i predstavnici SABNOR-a Bosne i Hercegovine.

U lipnju kada se obilježava godišnjica Bitke na Sutjesci, i ove godine antifašisti BiH odvojeno će obilježiti ovaj datum. U subotu, 13. lipnju u Dolini heroja će se okupit antifašisti SUBNOR-a RS-a, a sedam dana poslije godišnjicu Bitke na Sutjesci obilježit će predstavnici SABNOR-a BIH.

Kopirati
Drag cursor here to close