Sastanak

Definirana institucionalna suradnja Konjica i talijanskog grada Livorna

Nakon dvogodišnjih aktivnosti na uspostavi suradnje, današnjim sastankom s gradonačelnikom i predstavnicima ustanova, organizacija i udruženja, suradnja Konjica i Livorna ušla je u novu fazu.
Vijesti / Flash | 27. 06. 2023. u 17:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:FENA / Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i vijećnica grada Livorna Barbara Bonciani 

Vijećnica grada Livorno Barbara Bonciani, direktor organizacije Iscos Toscana Antonio Cerqua i predstavnica organizacije Iscos Emilia-Romagna i Iscos Nazionale Tamara Cvetković u utorak su posjetili Grad Konjic gdje su se sastali s gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

Nakon dvogodišnjih aktivnosti na uspostavi suradnje, današnjim sastankom s gradonačelnikom i predstavnicima ustanova, organizacija i udruženja, suradnja Konjica i Livorna ušla je u novu fazu, koja će podrazumijevati skoro potpisivanje Sporazuma prijateljstva, priopćeno je iz Grada Konjica.

"Čast nam je i zadovoljstvo što smo danas u Konjicu u misiji uspostavljanja čvršće suradnje. Sigurna sam da Livorno i Konjic imaju puno mogućnosti za različite razmjene bilo na polju kulture, obrazovanja, turizma ili sporta. Iz današnjeg susreta treba se stvoriti čvršći okvir za suradnju. U svrhu uspostavljanja dogovora na tom planu mi ćemo se u narednim danima sastati i s veleposlanikom Italije u BiH i definirati pojedinosti na toj razini", kazala je Bonciani.

"S velikim zadovoljstvom ugostili smo prijatelje iz Livorna i razgovarali o aktivnostima koje nas povezuju i koje su zajedničke, kako da ih unaprijedimo, kako bismo išli prema potpisivanju Sporazuma prijateljstva. Nadam se da će u ideućem razdoblju imati priliku kako naši izviđači, tako i naši srednjoškolci da u sklopu naše razmjene posjete Livorno i mladi iz Livorna posjete naš grad, te da će suradnja koja je do sada bila na razini nevladinog sektora prijeći na institucionalnu razinu i biti uspješna na zadovoljstvo svih", stoji u priopćenju.

Do suradnje je došlo zahvaljujući djelovanju Udruženja žena "Nera" Konjic, koje je pokrenuto uz pomoć organizacije ISCOS, koja je dio aktivnosti koje se odnose na povezivanje Konjica i Livorna.

Kopirati
Drag cursor here to close