Totalna blokada

Dedić o jablaničkom zastoju: Naši vozači su takvi kakvi jesu

Federalna uprava za inspekcijske poslove radi na utvrđivanju razloga prometnog kolapsa na magistralnoj cesti M-17, u mjestu Donja Jablanica.
Vijesti / Flash | 24. 01. 2019. u 07:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja nisam kompetentna osoba da kažem tko je zakazao s obzirom da građanima Općine Jablanica i širom BiH poznato da je ovo magistralni put M-17 Sarajevo –Mostar'', komentirao je načelnik Općine Jablanica Salem Dedić prometni zastoj i kaos koji se dogodio u utorak u Jablanici.

''Nije bilo moguće pristupiti dijelu putova gdje je totalna blokada bila gdje nažalost oni koji prometuju magistralnim putem u određenim momentima su imali tri prometne trake, naši vozači su takvi kakvi jesu i mi smo imali poteškoće'', dodao je Dedić za N1.

Slučaj u rukama inspekcije

Podsjećamo, Federalna uprava za inspekcijske poslove  radi na utvrđivanju razloga prometnog kolapsa na magistralnoj cesti M-17, u mjestu Donja Jablanica.

Kako se podsjeća u priopćenju iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, federalni prometni inspektori još u 2017. godini utvrdili da gospodarski subjekt iz Jablanice koji se bavi održavanjem cesta nije ispunjavao šest uvjeta za dobivanje licence za taj posao.

 Inspektori su nadzor vršili u smislu provjere uvjeta za posjedovanje Licence A+ od gospodarskog subjekta koji ima javno ovlaštenje za održavanje cesta i autoputova, po Pravilniku o licenciranju izvođača radova redovnog održavanja cesta.

Policija: Nismo mi krivi

Ovaj gospodarski subjekt, između ostaloga, nije posjedovao adekvatne ljudske i mehaničke resurse za obavljanje poslova održavanja putova, o čemu je 23. listopada 2017. godine informirano i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, priopćeno je danas.

 Prema informacijama iz JP Cesta Federacije tvrtka Putevi d.d. Mostar koju je kupilo Jablaničko poduzeće Babić d.o.o. zadužena je za održavanje ovog dijela magistralne ceste M-17. Ugovor je zaključen 2014. godine a produžen je odlukom Vlade FBiH, iako je istekao u kolovozu prošle godine.

Pojedinci su za prometni kaos pokušali okriviti i MUP HNŽ-a odakle je priopćeno da ne mogu iz prometa isključiti ''tisuću i više vozila zbog neuvjetnog kolnika'' .

''Na magistralnoj cesti, kojom prođe i više od 7.000 vozila dnevno, prometna policija MUP-HNŽ ne može isključiti tisuću i više vozila iz prometa zbog neuvjetnog kolnika koji nije na vrijeme očišćen i posuti predviđenim materijalom za rastapanje leda i snijega'', ističe se u priopćenju MUP-a HNŽ-a kojeg potpisuje Šef odsjeka za odnose s javnošću. Iz policije ističu da su njihovi službenici poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se promet mogao odvijati nesmetano u sljedećem razdoblju.

Kopirati
Drag cursor here to close