odlazak

Davutoglu podnio ostavku

Vijesti / Flash | 05. 05. 2016. u 12:45 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ahmet Davutoglu podnio je danas ostavku na funkciju predsjednika vladajuc´e Stranke pravde i razvoja, što podrazumijeva da više nec´e biti ni premijer, a njegova odluka stupit c´e na snagu nakon izvanrednog kongresa te stranke, koji je zakazan za 22. svibanj.

Davutoglu je, naime, priopćio da nec´e tražiti novi mandat predsjednika Stranke pravde i razvoja, što znači da više nec´e biti ni premijer, navodi AFP.

''Održat c´emo kongres 22. svibnja“, rekao je Davutoglu novinarima u Ankari, dodavši da misli da nec´e biti kandidat u ''sadašnjim okolnostima''.

Prema Statutu stranke, šef stranke i predsjednik vlade uvijek je ista osoba, navodi AFP. Jučer su turski mediji, pozivajuc´i se na izvore u vladajuc´oj stranci, priopćili da c´e uskoro Stranka pravde i razvoja održati izvanredni kongres na kojem se Davutoglu, navodno, nema namjeru kandidirati za rukovodec´e mjesto.

Davutoglu je bio imenovan na mjesto premijera 2014. godine. U posljednje vrijeme između njega i Erdogana učestale su nesuglasice, koje se tiču, između ostalog, kurdskog problema i uhićenja novinara i javnih zastupnika u Turskoj.

Prema mišljenju stručnjaka, u slučaju ostavke Davutoglua sljedec´i ministar nec´e moc´i imati stav koji je suprotan politici Erdogana i provoditi bilo kakvu samostalnu politiku, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close