Krijumčarenje

Darko Šarić iznio 86 dokaznih prijedloga, 85 odbijeno

Vijesti / Flash | 09. 05. 2017. u 11:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branitelji Darka Šarića iznijeli su danas na suđenju pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu 86 dokaznih prijedloga u korist obrane povodom optužbi zbog posjedovanja lažnih hrvatskih isprava na ime Tomislav Savatović.

Tužiteljstvo se svim tim prijedlozima usprotivilo, a sud je odbio 85 prijedloga, dok će o jednom odlučiti naknadno.

Riječ o prijedlogu obrane da se iz Hrvatske pribave spisi drugog predmeta i da se izvrši uvid. Sljedeće suđenje zakazano je za 25. svibnja.

Suđenje je kao i do sada održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gdje Šarić inače boravi jer je u pritvoru od ožujka 2014. godine.

On je na početku suđenja u veljači negirao da je ikada posjedovao krivotvorene hrvatske isprave na ime Tomislav Savatović i nije želio da odgovora na pitanja tužitelja. Tada je rekao da će na pitanja tužitelja o spornim dokumentima odgovarati tek kada bude pribavljena originalna dokumentacija.

Šariću se također pred Specijalnim sudom sudi zbog optužbi za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Europu, dok mu se u trećem procesu sudi za pranje novca u Srbiji.

On se nakon četvorogodišnjeg bijega u ožujku 2014. predao pravosudnim ogranima Srbije, a prethodno je sebi, kako se sumnja, osigurao lažna hrvatska dokumenta zbog čega mu se sudi u ovom postupku.

Treće osnovno tužiteljstvo u Beogradu optužnim prijedlogom Šarica tereti za tri kaznena djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadrzaja i predlaže da ga sud osudi na osam mjeseci zatvora.

Šarić se tereti da je dvije godine prije pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države s njegovom kriminalnom skupinom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložio krivotvorenu osobnu iskaznicu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na temelju kojih mu je izdana putovnica.

Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio krivotvoreni izvadak iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na temelju kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta unijeta zagrebačka adresa iz lažne putovnice.

Kopirati
Drag cursor here to close