30.000 KM

Dar u tri rate: Pomoćnik ministra na sudu zbog mita

Vijesti / Flash | 13. 08. 2015. u 09:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda Tuzla potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva u Tuzli protiv Bahira Imamovića (60) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je kao pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva u županijskoj Vladi počinio kazneno djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

kako se navodi, postoji osnovana sumnja da je Imamović, dok je obavljao dužnost pomoćnika ministra u spomenutom ministarstvu, u čijoj nadležnosti je procedura dodjele koncesija za eksploataciju mineralnih sirovina na području županije, od početka travnja do 7. svibnja ove godine, u postupku pokrenutom po zahtjevu gospodarskog društva "Tuzla kvarc“ za dodjelu koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na tri lokaliteta u blizini Tuzle, od zamjenika direktora ove firme za to tražio novac a kako bi izvršio službene radnje koje je morao izvršiti.

U optužnici je navedeno da je Imamović od zamjenika direktora "Tuzla kvarca“, za proceduru dodjele koncesije na ležištima kvarcnog pijeska, tražio da mu se u tri rate isplati dar od 30.000 KM. Obećavši provedbu prvog dijela procedure dodjele koncesije od odgovorne osobe ove firme je primio 10.000 KM.

Imamović je lišen slobode 7. svibnja u akciji koju je provelo Tužiteljstvo BiH u suradnji s Agencijom za istragu i zaštitu BiH (SIPA), uz naredbe koje je izdao Sud BiH.

Tužiteljstvo BiH, nakon lišavanja slobode Bahira Imamovića i određivanja pritvora od Suda BiH, radi procesno-pravnih pitanja nadležnosti u ovom predmetu u razdoblju od oko mjesec dana, a prije dostavljanja predmeta u nadležnost Županijskog tužiteljstva, nije provodilo dalje istražne radnje.

Veći dio istrage u ovom predmetu je provelo Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije.

U ovom predmetu je zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji pred Općinskim sudom u Tuzli 30. kolovoza, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close