Bugarska

Dao ostavku zbog nacističkog pozdrava voštanoj figuri

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 06:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra u novoj vladi Bugarske podnio je ostavku jer se 2008. slikao kako nacistički pozdravlja figuru časnika u muzeju voštanih figura Grevin u Parizu.

"Napetost koju je ta slika izazvala nije za dobrobit vlade i zato sam zatražio da budem razriješen dužnosti", rekao je novinarima zamjenik ministra za regionalni razvoj Pavel Tenev, prenijela je Beta.

Mediji su tu kompromitirajuću fotografiju našli na njegovom Facebook profilu.

"Ja uopće ne dijelim tu filozofiju", rekao je Tenev i dodao da je njegov pozdrav rukom ispruženom ukoso naviše bila "gesta ismijavanja".

Nacionalistički vicepremijer Valeri Simeonov je ocijenio kao "glupost" objavljivanje kompromitirajuće fotografije. Rekao je kako je i sam tijekom 1970-ih posjetio nacistički kamp Buchenwald u Njemačkoj i dodao: "Tko zna kakve su se smiješne slike mogle tamo napraviti".

U novoj vladi konzervativca Bojka Borisova, koja je dužnost preuzela 4. svibnja, tri su krajnje desničarske stranke okupljene u grupaciji "Ujedinjene patriote". Iz te grupacije su dva potpredsjednika vlade, dva ministra i nekoliko njihovih zamjenika.

Kopirati
Drag cursor here to close