60.000 eura kazni

Dan drugi: 99 privedenih, talijanski trojac turistima trgao lančiće s vrata

Većinom su se ogriješili o Zakon o suzbijanju zlouporabe droga te je ispisano 60.000 eura kazni.
Vijesti / Flash | 09. 07. 2023. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi dan popularnog festivala Ultra Europe 2023. u splitskom Parku mladeži privedena je jedna osoba više nego jučer, prvoga dana, ali je zato naplaćeno za 5000 eura kazni manje.

Iz splitske policije kažu da su prije, za vrijeme i nakon drugog okupljanja u policijskim postajama završile 99 osobe od čega 73 strana državljanina.

Većinom su se ogriješili o Zakon o suzbijanju zlouporabe droga te je ispisano 60.000 eura kazni, prenosi Jutarnji.hr

Također, dvije osobe su uhićene zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Noćas oko ponoći, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su u zoni održavanja javnog okupljanja od 31-godišnjaka oduzeli ukupno 142 tablete droge ecstasy, 1,6 grama kokaina i digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Osim trgovanja drogom i korištenja te posjedovanja opijata, ujedno se i kralo. Prijavljeno je šest krađa od čega pet drskih. Jedna osoba je zbog toga privedena u policijsku postaju te je nad njom, kao i nad 31-godišnjim dilerom, u tijeku kriminalističko istraživanje.

Kradljivci lančića od jučer, koje su trgali posjetiteljima s vrata, policija je kazneno prijavila i predala pritvorskom nadzorniku četiri strana državljanina starih između 20 i 24 godine i riječ je o talijanskim državljanima.

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri muškarca zajednički ostvarili obilježja jednog kaznenog djela razbojničke krađe kao i osam teških krađa, dok su sva četvorica zajedno ostvarili obilježje jedne razbojničke krađe. Istraživanjem je utvrđeno da su tijekom večeri 07./08. srpnja 2023. godine na mjestu održavanja javnog okupljanja u Splitu oštetili deset osoba na način da su im otrgnuli lančić s vrata. Na mjestu događaja je obavljen očevid i pregledom terena policijski službenici su na dva mjesta u plastičnim vrećicama pronašli dio otuđenih lančića", zaključila je policija.

Kopirati
Drag cursor here to close