Obilježavanje

Dan arhiva u HNŽ-u: Nagrade za najbolje radove učenika srednjih škola

Uz dodjelu nagrada i knjiga najboljim učeničkim radovima, Dan Arhiva obilježen je, također, okupljanjem sadašnjih i umirovljenih arhivskih radnika koji su i ovoj prilici razmijenili iskustva iz prošlosti i današnjih dana.
Vijesti / Flash | 12. 12. 2022. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Arhiva Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas su dodijeljene nagrade za najbolje radove na natječaju učenika srednjih škola koji se tradicionalno organizira u povodu Dana arhiva i arhivskih radnika.

Nagrade najuspješnijima uručio je Amir Kadribegović, v.d. direktora Arhiva istaknuvši kako ga izuzetno veseli izraženi entuzijazam učenika i volja za istraživanje.

''Vašim sudjelovanjem na nagradnom natječaju svima nama koji radimo u ovoj ustanovi uljepšali ste i uveličali ovaj dan. Ukupno 46 predivnih radova koje ste pripremili podrazumijevali su rad, istraživanje i određeni stupanj kreativnosti. Uvjeren sam da će vam znanje koje ste na taj način stekli i koje stječete općenito tijekom obrazovanja biti najbolji zalog za budućnost'', rekao je v.d. direktora Kadribegović čestitavši nagrađenima, ali i svim sudiionicima, te njihovim mentorima.

Prvu novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 350 KM podijelili su Harun Šuta, učenik Srednje mašinsko-sabraćajne škole Mostar koji je pisao o temi ''Uloga i značaj porodice Kosača u povijesti srednjovjekovne Bosne'', te Lamija Obradović i Azra Beća iz Srednje škole Stolac o temi ''Mehmedalija Mak Dizdar, pjesnik''.

Foto: PR / Dan arhiva u HNŽ-u

Drugu novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 250 KM podijelila su dva rada: Filip Bajić, učenik Srednje strojarske škole Fausta Vrančića iz Mostara, te Emina Džajić i Sarah Karkelja iz Matematičko-informatičke gimnazije Konjic koje su pisale o temi ''Uloga i značaj porodice Kosača u historiji srednjovjekovne Bosne''.

Ukupno četiri rada podijelila su treću novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 200 KM: Omar Dušić, Gimnazija Mostar i Hana Šunje, Srednja medicinska škola Mostar pisali su o temi ''Svetozar Ćorović, književnik i publicista'', Sunčica Ačkar, Druga gimnazija Mostar o Mehmedaliji Maku Dizdaru, pjesniku i Ema Huseinbegović, Gimnazija Mostar o ulozi i značaju porodice Kosača u povijesti srednjovjekovne Bosne.

Uz dodjelu nagrada i knjiga najboljim učeničkim radovima, Dan Arhiva obilježen je, također, okupljanjem sadašnjih i umirovljenih arhivskih radnika koji su i ovoj prilici razmijenili iskustva iz prošlosti i današnjih dana, s ciljem što bolje pripreme za ono što u modernoj arhivskoj znanosti i praktičnom radu dolazi u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close