Obračun

Damir Nikšić napao djelatnika televizije zbog komentara na internetu

Vijesti / Flash | 20. 11. 2014. u 11:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samostalni sindikat uposlenika Javnih RTV servisa najoštrije osuđuje fizički napad na uposlenika BHRT-a Nebojšu Pavasovića kojeg je jučer za vrijeme pripreme snimanja na terenu napao umjetnik Damir Nikšić.

Uposlenik BHRT-a je zadobio lakše ozljede koje su sanirane u Hitnoj pomoći.

''Od nadležnih organa očekujemo da što brže rješavanje ovog slučaja jer ne može nitko uzimati zakon u svoje ruke, kako je to dao do znanja umjetnik Damir Nikšić u izjavi za medije. Sindikat kolegi Nebojši Pavasoviću daje punu podršku, uključujući i pravnu pomoć u odbrani svoje časti i ličnog integriteta. Također, pozivamo Poslovodstvo BHRT-a da učini sve da zaštiti svoje uposlenike prilikom obavljanja radnih i profesionalnih zadataka'', kaže se u priopćenju Samostalnog sindikata uposlenika Javnih RTV servisa.

Sindikat podsjeća i na sve učestalije napade na uposlenike Javnih servisa, od snimanja priloga na terenu, izvještavanja s demonstracija pa do prijenosa sportskih događaja.

''Sve to doživljavamo kao direktan atak na slobodu javne riječi, ali i izražavamo bojazan da će, zbog izostanka odgovarajuće reakcije nadležnih državnih organa i institucija prema napadačima, još više dolaziti do napada na radnike Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini'', upozorava Sindikat.

Pavasović je medijima rekao kako je u Dom Armije došao kako bi snimio intervju s Nikšićem.

'' Ja sam prišao da se upoznam s Nikšićem, a nakon što sam se predstavio on me počeo udarati kišobranom i nogama. Rekao je da sam mu dao loš komentar na internetu, ali ja se toga ne sjećam. Nakon napada Nikšić je pobjegao, kazao je Pavasović.

Kopirati
Drag cursor here to close