Ratifikacija

Damir Hadžić: BiH jednako pomorska zemlja kao i Hrvatska

Vijesti / Flash | 04. 08. 2012. u 17:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki i Mali školj i vrh poluotoka Kleka pripadaju BiH, a neometani izlazak na otvoreno more našoj zemlji mora biti zajamčeno pravo. To je naše jasno i rezolutno stajalište i to ne može nitko dovoditi u pitanje. Izjavio je to za Dnevni avaz ministar prometa i veza BiH Damir Hadžić.

Što se nas tiče, ni na koji način ne dovodimo u pitanje gradnju Pelješkog mosta, koji i jest jedan od motiva za rješavanje ovog problema, dodao je.

Hadžić je ocijenio da vlasti u Hrvatskoj pokazuju ozbiljnu volju za dogovor ne isključujući niti međunarodnu arbitražu u slučaju da se zakomplicira ratifikacija.

"Ne tražimo bilo kakve ustupke. Vjerujemo u spremnost, racionalnost i sposobnost Vlade Hrvatske da ovo pitanje riješi, a mi se nećemo libiti da iskoristimo sva raspoloživa pravna sredstva da dokažemo da otočići pripadaju BiH i da je ovaj arhipelag potvrda da je BiH jednako pomorska zemlja kao i Hrvatska", rekao je Hadžić.

Po njegovim riječima, HDZ u Hrvatskoj prikuplja jeftine političke poene osporavajući ratifikaciju sporazuma o granici te je izrazio sumnju da će sporazum o granici Tuđman-Izetbegović iz 1999. ratificirati zbog protivljenja ove stranke.

Tomislav Karamarko i Vladimir Šeks čak iskrivljuju istinu pričajući o kojekakvim zabludama. HDZ Hrvatske sigurno će i dalje koristiti sva raspoloživa sredstva da ovo pitanje što više ispolitizira i tako prikupi jeftine političke poene, rekao je Hadžić.

Kopirati
Drag cursor here to close