Akcija Brend

Dalipagić očekuje podizanje optužnice, smatra da Lijanovići nisu počinili kaznena djela

Vijesti / Flash | 25. 10. 2014. u 09:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnica Slave i Jerke Ivankovića Lijanovića, Nada Dalipagić pozdravila je odluku Apelacijskog vijeća Suda BiH o ukidanju pritvora njezinim branjenicima, naglasivši kako će branitelji sada moći u miru pripremati obranu te da od početka smatra da u njihovim radnjama nema obilježja nijednog kaznenog djela.

''Mi u ovom trenutku možemo samo očekivati podizanje optužnice od strane Tužiteljstva BiH, a nakon što ona bude podignuta, obrana mora imati na uvid sve dokaze kojima Tužiteljstvo raspolaže'', kazala za Fenu Dalipagić, naglasivši pritom kako će se nakon što tužiteljstvo prezentira sve svoje dokaze, branitelji moći usmjeriti na to u kojem će pravcu ići obrana.

''I do sada smo svu dokumentaciju imali na uvid jer su je osumnjičeni, bez ikakvog protivljenja, dali na uvid Tužiteljstvu. Dakle, mi od početka smatramo da u njihovim radnjama nema obilježja nijednog kaznenog djela'', naglasila je odvjetnica braće Lijanović.

Mladen Ivanković Lijanović, brat Slave i Jerke nije želio komentirati odluku vijeća, naglasivši samo kako se sudske odluke ne komentiraju već provode i poštuju.

Podsjećamo, dopremijer Federacije BiH Jerko Ivanković Lijanović, njegova braća Jozo i Slavo, ministar gospodarstva Milorad Bahilj, te knjigovođa Mirko Galić pušteni su na slobodu nakon što je Apelacijsko vijeće Suda BiH donijelo odluku kojom im se ukida pritvor.

Odluka je donesena nakon žalbe odvjetnika Lijanovića.

Inače, oni su uhićeni prije dva mjeseca u akciji SIPA-e "Brend", zbog sumnje za organizirani kriminal, utaju i pranje novca. Također se sumnja oštetili proračun za 11,6 milijuna maraka.

U ovoj su akciji uhićeni i Jozo Slišković, Željko Mikulić, Zdravko Ivanković, Draženko Kvesić, Mirjana Šakota, te Mladen Ivanković Lijanović, no oni su pušteni da se brane sa slobode.

Kopirati
Drag cursor here to close