Srbija

Daleko od kraja koronavirusa, važna samoodgovornost građana

''Ovo popuštanje mjera treba da znači da smo od restriktivnih metoda kojima smo morali da nametnemo nepopularno ponašanje sugrađanima prešli na priču o samoodgovornosti"
Vijesti / Flash | 01. 05. 2020. u 11:28 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daleko smo od toga da je priča s epidemijom koronavirusa gotova, zato je sada jako bitna samoodgovornost građana, izjavio je danas direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović, javlja Anadolu Agency (AA).

"Narednih nekoliko dana vidjet ćemo razvoj situacije i kako će se pokazati samoodgovornost svih nas i koliko ćemo imati oboljenih u narednom razdoblju", rekao je Stevanović za televiziju Prva.

On je ocijenio i da će pretjerano veliko oslobađanje, velika samouvjerenost i opuštanje kompletne populacije, sigurno kao rezultat imati povećanje broja oboljelih.

"Zato još jednom apeliram da se shvati da ovo popuštanje mjera ne znači da smo završili epidemiju. Ovo popuštanje mjera treba da znači da smo od restriktivnih metoda kojima smo morali da nametnemo nepopularno ponašanje sugrađanima prešli na priču o samoodgovornosti", kazao je.

On je naveo i da vjeruje u samoodgovornost građana, dodajući da je Srbija u povijesti imala veliki broj teških situacija iz koji je uspjela da izađe.

Prema podacima od jučer u 15 sati, do sada je od posledica koronavirusa preminulo 179 osoba, a registrirano je 9.009 zaraženih.

Kopirati
Drag cursor here to close