Godišnjica

Dačić: Nema revizije Daytona

Vijesti / Flash | 21. 11. 2014. u 11:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas kako neće biti revizije Daytonskog mirovnog sporazuma, te da je prepreka za budućnost BiH nedostatak političke volje, a ne slabosti u Ustavu BiH.

Dačić je novinarima u Vladi Srbije rekao kako revizije Daytonskog sporazuma ne može biti bez suglasnosti onih koji su sporazum potpisali, odnosno bez pristanka sva tri naroda u BiH.

"Imat ćemo konstruktivnu ulogu kao zemlja potpisnik, jer nam je najviše stalo do mira", poručio je Dačić, povodom 19 godina od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, prenijela je Srna.

Naglasio je kako Srbija želi sve najbolje BiH, da ona bude stabilna i ima svoj europski put.

"Želimo dobre veze Srbije s Republikom Srpskom i sa srpskim narodom, koji živi u Republici Srpskoj i u čitavoj BiH", rekao je Dačić te naglasio da Srbija pozdravlja inicijativu europskih dužnosnika na čelu s visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini da pruži podršku BiH.

"Premijer Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali o tome s europskim dužnosnicima. Pokušavamo da se otkoči europski put BiH, da se razgovara o budućnosti, a da ona bude rezultat zajedničkog dogovora sva tri naroda i oba entiteta", zaključio je Dačić.

Dačić je, objavio je Tanjug, rekao da Srbija nema "ni milimetar" odgovornosti za izjave lidera radikala i haaškog optuženika Vojislava Šešelja, da njegova stranka nema utjecaja na političku scenu Srbije i da je Tribunal dozvolio da dođe do takve situacije.

Kopirati
Drag cursor here to close