Uoči razgovora

Dačić: Idućeg mjeseca razgovori EU i Srbije

Vijesti / Flash | 21. 10. 2013. u 07:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć kako će dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, biti nastavljen idući mjesec.

Dačić je novinarima na Beogradskom sajmu knjiga kazao kako bi iduća runda dijaloga trebala biti održana u prvom tjednu nakon održavanja lokalnih izbora na Kosovu, zakazanih za 03. studenoga, javlja Tanjug.

Upitan da li će i danas tijekom sastanka Vijeća za provedbu sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u Luxembourgu, na kojemu će on predvoditi srpsko izaslanstvo, a visoka predstavnica Catherine Ashton izaslanstvo EU, biti riječi o Kosovu, Dačić je odgovorio da taj sastanak neće biti prilika za razgovor o toj temi, ali da će se o Kosovu razgovarati na margini skupa.

"Catherine Ashton vodi izaslanstvo EU, a tu će biti i komesar za proširenje Stefan Fuele. Oni će iznijeti poziciju EU, a ja ću iznijeti poziciju Srbije. To će trajati relativno kratko i potom će biti održana konferencija za novinare.

Nakon toga će biti naš sastanak na kojemu ćemo sigurno razgovarati i o toj temi, tako da će sve stvari koje su bile aktualne proteklih dana i tjedana biti predmet razgovora", rekao je Dačić.

Kopirati
Drag cursor here to close