Komentar

Reis ef. Kavazović traži da se Novalić brani sa slobode

Ne smije dozvoliti da se političke borbe vode preko pravosuđa i da se građani Federacije BiH u ovim presudnim trenucima ostavljaju bez vodstva koje ima bitan posao da završi, kazao je.
Vijesti / Flash | 29. 05. 2020. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović izjavio je povodom uhićenja premijera Federacije BiH Fadila Novalića da ne smije biti vršen bilo kakav pritisak na pravosuđe i da je neophodno istražiti sve okolnosti oko bilo kakvih sumnjivih navoda.

Naglasio je da se, istovremeno, ne smije dozvoliti da se političke borbe vode preko pravosuđa i da se građani Federacije BiH u ovim presudnim trenucima ostavljaju bez vodstva koje ima bitan posao da završi, kako bi se entitet, ali i država sačuvala od nesagledivih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

- Dobro bi bilo osigurati da se premijer brani sa slobode i da Vlada nastavi svoj neometan rad. Najmanje što građanima ove države treba jeste još jedna politička kriza i blokada. Također je bitno radi povjerenja građana uz pravosuđe da se sve sumnje u zloupotrebu položaja i druge malverzacije tijekom izvanrednog stanja ispitaju bez bilo kakvog selektivnog i politikom motiviranog pristupa - naveo je Kavazović, javlja MINA.

U jednom od prethodnih intervjua Dnevnom avazu reisu-l-ulema je izjavio:

- Mislim da sve sporne slučajeve treba ispitati. Da, treba imati na umu da smo bili u izvanrednim okolnostima, ali ne smije ostati prostora sumnji u to da je nekome pošlo za rukom da profitira na patnji ljudi. To je jedini način da se povrati povjerenje u institucije države - poručio je Kavazović.

Kopirati
Drag cursor here to close