Dan općine

Cvitanović: Usora je pozitivan primjer Bosne i Hercegovine

Vijesti / Flash | 14. 05. 2016. u 14:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usora je primjer kako se, unatoč nefunkcionalnom državnom uređenju i teškoj ekonomskoj krizi, mogu privući strani ulagači i kako se, u vremenu nezapamćenog odlaska iz cijele BiH, može stvarati povoljno ozračje za opstanak - kazao je predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović prilikom službene posjete općini Usora.

Izaslanstvo HDZ-a 1990, predvođeno predsjednikom Cvitanovićem u petak je nazočilo svečanom obilježavanju Dana općine Usora i Dana 110. HVO brigade Usora, priopćeno je iz HDZ 1990.

U sklopu obilježavanja ovog značajnog datuma, upriličena je misa u župnoj crkvi u Sivši, služena za sve poginule branitelje Usore, nakon čega je uslijedilo svečano otvaranje novih prostorija katastarske službe općine Usora, koje će omogućiti funkcionalniji i kvalitetniji rad.

Središnji dio manifestacije bila je svečana sjednica Općinskog vijeća Usora upriličena u sportskoj dvorani, kojoj je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća palim herojima u obrani Usore.

Načelnik općine Usora Ilija Nikić, tijekom obraćanja, istaknuo je brojne infrastrukturalne i gospodarske projekte iz života općine na kojima rade općinske strukture vlasti, akcentirajući izradu i usvajanje prostronog plana, kao pretpostavke gospodarskog razvoja, potom dolazak nekoliko tvrtki koje uspješno posluju na prostoru općine Usora i u kojima je, u samo proteklih godinu dana, zaposleno preko 100 radnika, s tendencijom daljnjeg rasta.

Također je istaknuo dolazak novih stranih investitora, koje uskoro započinju gradnju proizvodnih pogona, u kojima će zaposliti do 200 radnika.

U obraćanju, predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović kazao je kako je Usora pozitivan pokazatelj kako se, unatoč problemima sa viših razina i gospodarskih kriza koje su globalnih razmjera, mogu privlačiti strani ulagači i stvarati povoljno ozračje za opstanak, rad i kvalitetan život.

"Za to su potrebni znanje, sposobnost, nesebično zalaganje i ljubav prema zavičaju", kazao je Cvitanović te naglasio kako je Usora, na čelu sa načelnikom Nikićem, najbolja promocija da se tamo, gdje je na vlasti HDZ 1990, postižu značajni rezultati.

Po završetku manifestacije, predsjednik HDZ-a 1990 je posjetio jedan proizvodni kapacitet iz oblasti metalne industrije čiji proizvodi visoko kotiraju na stranom tržištu i koji već duži niz godina uspješno posluju, zapošljavajući znatan broj radne snage, navodi se u priopćenju.

(FENA) C.K.

Kopirati
Drag cursor here to close