Krpanje rupa

Cvijanović: RS se ne oslanja previše na MMF

Vijesti / Flash | 11. 05. 2014. u 13:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpske ne oslanja previše na aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom.

"Ako ga bude - dobrodošao je, ali u suštini vraćamo sredstva koja smo ranije uzeli. Za ovu godinu se 90,1 milijun KM više vraća nego što se uzima sredstava, što znači da se naš dug smanjuje i da nije točno ono što kaže opozicija da se koriste određena zaduženja za krpljenje proračunskih rupa", rekla je novinarima u Banja Luci Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da je aranžman s MMF-om postao sporan u trenutku kada su neki uvjeti, među kojima i izrada novog zakona o radu, postali tvrdo definirani.

"To nije samo naše mišljenje, već i Federacije BiH. Vlada Republke Srpske je uradila svoj dio posla kako bi mogla povući tranšu MMF-a, a cijeli aranžman postao je upitan zbog nedjelovanja institucija BiH", kaže Cvijanovićeva.

Ona kaže da ne zna hoće li biti nekog dodatnog političkog uvjetovanja MMF-a.

Premijer Srpske je ocijenila da je netočno i kada opozicija kaže da su sredstva od "Elektroprenosa BiH" nestala tko zna gdje.

"To znači da oni ne razumiju ni proračunski sustav, ni što se događa sa novcem koji dolazi u proračun i sa sredstvima koja su iz njega upućena korisnicima. Sredstva od' Elektroprenosa BiH' su utrošena u poljoprivredu, kao i za poticaj izvozu", pojasnila je Cvijanovićeva.

Kopirati
Drag cursor here to close