Nema smetnji

Cvijanović: ''Erasmus+'' se nastavlja, RS će sudjelovati u njemu

Vijesti / Flash | 20. 12. 2013. u 21:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović potvrdila je da će i taj bh.entitet sudjelovati u projektu ''Erasmus+'', te da nema nikakve smjetnje i da se taj program nastavlja.

Ona je precizirala da je stiglo još jedno pismo povjerenika za proširenje i europsku politiku susjedstva Štefana Fuelea, u kojem se, kako ističe, jasno potvrđuje da prelazak na novi program ''Erasmus+'' predviđa provođenje puno organizacionih izmjena i kada je u pitanju EU i BiH, navodi Fena.

U sljedećem razdoblju će se, kaže, voditi razgovori na ekspertskom nivou kako da se realizuje taj program i osigura sudjelovanje u tom projektu.

''Važno je reći kako Fuele u tom pismu navodi da, i bez potrebe za osnivanje nacionalne agencije, na razini BiH, ostaje mogućnost sudjelovanja u ovom programu, a jedan od preduvjeta je plaćanje ulazne karte, što uvijek podrazumijeva da država plaća određenu cijenu da bi korisnici iz te države mogli kandidiraju određene i budu sudionici u projektu. Nema nikakvih smetnji. Sudjelovat ćemo. Program se nastavlja'', navela je Cvijanović, a prenose agencije.

Ona tvrdi da su predstavnici RS samo isticali da se mora poštovati zakonska procedura u okviru BiH te se pozvali na primjere koji postoje u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close