Sud BiH

Ćufuroviću pravomoćno četiri godine zatvora zbog ratovanja u Siriji

Ćufurović je iz Velike Kladuše, a iz BiH je otišao u Siriju u travnju 2014. godine i tamo se pridružio islamističkim oružanim postrojbama koje je Vijeće sigurnosti UN proglasilo terorističkim.
Vijesti / Flash | 20. 03. 2020. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je pravomoćnu kaznu od četiri godine zatvora Ibri Ćufuroviću, jednom od nekadašnjih pripadnika terorističke organizacije Islamska država (IS) koji se borio u Siriji, potvrdio je u petak lokalnim medijima njegov odvjetnik.

Odvjetnik Senad Dupovac kazao je za portal "Dnevnog avaza" kako je dobio odluku kojom je prizivno vijeće Suda BiH odbilo žalbe i obrane i tužiteljstva te je potvrdilo prvostupanjsku presudu kojom je Ćufurović proglašen krivim za kazneno djelo terorizma i pridruživanja stranim paravojnom postrojbama te je u prosincu 2019. godine osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu.

Ćufurović je iz Velike Kladuše, a iz BiH je otišao u Siriju u travnju 2014. godine i tamo se pridružio islamističkim oružanim postrojbama koje je Vijeće sigurnosti UN proglasilo terorističkim.

U Siriji gdje je u borbama teško ranjen zarobljen je 2018. godine te je nakon toga izručen bosanskohercegovačkom pravosuđu.

Nakon toga pristao je surađivati s Tužiteljstvom BiH te je priznao krivnju, no kao protuuslugu je tražio da se osigura povratak u BiH za njegovu suprugu i dvoje djece koji su ostali u Siriji.

Trenutačno je u zatvoru u Bihaću.

Ćufurovića se, nakon što mu je izrečena prvostupanjska presuda, javno odrekao i njegov otac, koji je kazao kako je njegova sina unovačio Bilal Bosnić, samozvani imam koji je ranije upravo zbog suradnje s Islamskom državom osuđen na sedam godina zatvora.

"Da se mene pitalo ja bih ga osudio na smrtnu kaznu", kazao je otac Šefik nekon što je njegovu sinu izrečena prvostupanjska presuda.

Kopirati
Drag cursor here to close