Pomoć

Crveni križ BiH aktivirao humanitarni broj za stanovništvo Maroka

"Društvo Crvenog križa BiH poziva sve građane na solidarnost sa građanima Maroka, kojima je trenutno naša pomoć najpotrebnija", navodi se u priopćenju.
Vijesti / Flash | 09. 09. 2023. u 16:42 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo Crvenog križa Bosne i Hercegovine aktiviralo je humanitarni broj 17023 - čijim pozovom građani mogu donirati dvije konvertibilne marke (KM) za stanovništvo Maroka.

"Društvo Crvenog križa Bosne i Hercegovine suosjeća se sa građanima Maroka i Marokanskim Crvenim polumjesecom nakon razornog zemljotresa", navode iz DCK BiH.

Navode i da je dostupan račun DCK BiH na koji fizička lica, pravni subjekti i svi ostali mogu uplatiti novčane donacije.

DCK BiH će djelovati na osnovu potreba Marokanskog Crvenog polumjeseca i u skladu sa smjernicama IFRC-a (Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca).

"Društvo Crvenog križa BiH poziva sve građane na solidarnost sa građanima Maroka, kojima je trenutno naša pomoć najpotrebnija", navodi se u priopćenju.

Najmanje 1.037 ljudi je poginulo, a 721 osoba je povrijeđena u snažnom potresu koji je pogodio Maroko, priopćilo je u subotu Ministarstvo unutarnjih poslova te zemlje.

Smrtni slučajevi u potresu magnitude sedam stupnjeav zabilježeni su u više regija, uključujući provincije Al Hauz i Marakeš, kao i gradove Ouarzazate, Azilal, Chichaoua i Taroudant.

Ovo je najsnažniji potres koji je pogodio ovu sjevernoafričku zemlju u posljednjih sto godina, priopćio je Nacionalni institut za geofiziku Maroka.

Kopirati
Drag cursor here to close