Tjedan solidarnosti

Crveni križ podijelio donaciju Vlade FBiH za socijalno ugrožene - konzerve

Od 24. do 31. listopada Crveni križ Federacije tradicionalno obilježava Tjedna solidarnosti.
Vijesti / Flash | 12. 11. 2020. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Tjedna solidarnosti koju Crveni križ Federacije tradicionalno obilježava od 24. do 31. listopada volonteri su prikupili na stotine kilograma hrane i higijenskih potrepština.  Širom Federacije organizirane su sabirne akcije pod motom „Solidarnost na djelu“.

Prikupljene namirnice volonteri su razvrstavali, pakovali, a potom dijelili socijalno ugroženom stanovništvu u svojim lokalnim zajednicama.

Istim povodom Crveni križ Federacije BiH podijelio je oko 135.000 konzervi goveđeg nareska i gulaša za 12.000 korisnika 16 javnih kuhinja širom Federacije. Istovremeno je kantonalnim organizacijama Crvenog križa podijeljeno oko 90.000 konzervi goveđeg nareska i gulaša.

Ovu donaciju Crveni križ Federacije BiH dobio je od Vlade FBiH. Riječ je o 24.997 60 kg goveđeg gulaša u konzervama od 200 grama i 15 000 kg goveđeg nareska u konzervama od 150 grama.

Raspodjela donacije vršila se na način da se 60 posto ukupnih količina roba dodijeli korisnicima svih javnih kuhinja, a 40 posto socijalno ugroženim građanima u općinama/gradovima u kojim nisu organizirane javne kuhinje. 

Podsjetimo, Crveni križ Federacije BiH prethodno je kroz strukturu, podijelio 900 paketa hrane i higijene koji su podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu širom Federacije. 

Crveni križ će i u budućnosti, u skladu sa svojom misijom i mogućnostima, nastaviti pomagati stanovništvu u potrebi.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close