A-HSP

'Crnokošuljaši' obavili postrojavanje u Hrvatskoj

Vijesti / Flash | 04. 03. 2015. u 18:45 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je za subotu bilo najavljeno postrojavanje stranačke vojske Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) na glavnom zagrebačkom trgu, ono se dogodilo u Šestinama.

Dvadesetak članova stranke, odalo je pored šestinske crkve počast ocu domovine Anti Starčeviću.

Istoga dana u prostorijama stranke održana je prisega novih 30 članova pravaške vojske, koja se naziva "Hrvatske domoljubne snage", na kojoj su se ljudi u crnom zaklinjali u očuvanje ideala.

Donosimo video snimku i tekst prisege, u kojem se zaziva na pomoć Boga i istovremeno prijeti "oslobađanjem Hrvatske od ropstva EU".

"Zaklinjem se Bogom svemogućim, i svime što mi je sveto da ću se držati načela i pokoravati propisima, te bezuvjetno izvršavati sve odredbe vodstva hrvatskih domoljubnih snaga. Da ću svaku mi povjerenu tajnu najstrože čuvati i nikome je ne odati. Zaklinjem se da ću se boriti za oslobođenje države Hrvatske od ropstva zvanog Europska unija.

Zaklinjem se da ću jedanput izborenu hrvatsku državnu samostalnost i hrvatsku narodnu slobodu, čuvati i braniti. Ako se ogriješim od ovu prisegu, svjestan sam svoje odgovornosti za svaki svoj čin i da me po propisima ima stići kazna. Tako mi Bog pomogao. Amen!", ponavljali su pred svojim vođama novi članovi.

Kako piše Jutarnji list, prisega se održala pod zapovjedništvom Zorana Marekovića, a prisutan je bio i vrhovni zapovjednik i predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec (uhićen prilikom pokušaja postrojavanja na Trgu bana Jelačića) i predsjednik Glavnog stožera Marko Klein.

Kopirati
Drag cursor here to close