Nakon šest dana dužnosti

Crnoja podnio ostavku: Ne želim biti uteg ovoj Vladi

Vijesti / Flash | 28. 01. 2016. u 19:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kao što vidite, dva dana smo razglabali, vijećali... Predočio sam sve dokumente Vladi i ekspertima koji su ocijenili da nema nikakve krivice koju mi vi stavljate na teret.

No ne želim biti uteg ovoj vladi. Ne želim biti netko zbog koga hrvatska vlada ne može ići nabolje. I zato sam podnio ostavku'', kazao je ministar branitelja Mijo Crnoja te dodao kako smatra da nije zbog ničega kriv, da je predočio svu dokumentaciju koju su stručnjaci i sami ocijenili, no kako je odstupio zbog pritiska medija, piše Jutarnji list.

Mijo Crnoja dao ostavku: "Kao što vidite, protekla su dva dana u kojima smo raspravljali, razglabali, vijećali... Preodočio sam sve dokumente hrvatskoj Vladi i pravnim ekspretima koji su ocijenili da nema nikakve krivice koju mi vi stavljate na teret. Međutim ja ne želim biti uteg ovoj vladi, problem zbog kojega Vada ne bi uspjela i država krenula nabolje. Premijeru sam dao ostavku".

Posted by HRT Vijesti on Thursday, January 28, 2016

Sastanak u Banskim dvorima o Crnoji jučer je trajao 11 sati, a danas je počeo oko 15 sati i trajao je do večeri.

''Mijo Crnoja je kao branitelj koji se borio za ovu zemlju zavrijedio malo pažnje koju smo mu dali u ova dva dana dok smo čekali nalaz eksperata, nakon čega smo održali sastanke i razmijenili mišljenja.

Gospodin Crnoja je danas predao svoju ostavku koju sam ja prihvatio, a ovim putem htio bi mu se zahvaliti kao branitelju koji se borio za našu zemlju, uz napomenu kako je ovo jako važan resor te kako ćemo uskoro imati novu osobu na čelu ministarstva branitelja'', rekao je hrvatski premijer Tihomir Orešković.

Premijer Tihomir Orešković objasnio je zašto im je trebalo toliko vremena za odluku.

Posted by HRT Vijesti on Thursday, January 28, 2016

''Svih ovih dana na račun Crnoje iznesene su teške objede. Odlučili smo pristupiti tome uz pomoć stručnjaka. Crnoja je dokazao da su to sve bile laži, krivnja ne postoji'', rekao je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Tomislav Karamarko o ostavki Mije Crnoje: Svih ovih dana na račun Crnoje iznesene su teške objede. Odlučili smo pristupiti tome uz pomoć stručnjaka. Crnoja je dokazao da su to sve bile laži, krivnja ne postoji.

Posted by HRT Vijesti on Thursday, January 28, 2016

Podsjetimo, Crnoja se u protekla dva dana našao u središtu nekoliko skandala vezanih uz prošlost nasilničkog ponašanja, uz nelegalnu prijavu prebivališta na adresi u Samoboru, gdje se ne plaća prirez, uz nezakonit zahtjev za dodjelu zemljišta, s obzirom da je već imao riješeno stambeno pitanje, uz podizanje stambenog kredita čija je sredstva oročio, uz činjenicu da nije podnio ni zahtjev za građevinsku dozvolu za zemljište u Samoboru gdje je prijavljen, a gdje je po ugovoru morao u roku od tri godine sagraditi stambeni objekt.

Kopirati
Drag cursor here to close