Prosvjedna nota

Crnogorski političar deportiran iz Rusije kao nepoželjna osoba

Vijesti / Flash | 30. 05. 2017. u 00:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković uhićen je prošle noći na moskovskom aerodromu Domodedovo.

Kako su naveli crnogorski mediji, Vuković je uhićen u Moskvi kao persona non grata. Ubrzo nakon uhićenja odlučeno je da će ga Rusija deportirati u Crnu Goru.

Crnogorski mediji navode da Vuković boravi u Rusiji u nehumanim uvjetima i da mu je zdravstveno stanje narušeno zbog kronične bolesti. Vukovićeva destinacija nije bila Moskva, već je putovao u Minsk.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore uručilo je prosvjednu notu ruskom veleposlaniku Sergeju Gricaju, saznaje portal Vijesti.me. Prosvjedna nota je uručena zbog situacije sa zastupnikom Demokratske partije socijalista Miodragom Vukovićem.

"Povodom sinoćnjeg zadržavanja gospodina Miodraga Vukovića, poslanika u Skupštini Crne Gore na aerodromu Domodedovo u Moskvi, veleposlanik Ruske Federacije u Crnoj Gori Sergej Nikolajevič Gricaj pozvan je na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova kojom prilikom su mu v.d. generalnog direktora za bilateralne poslove Ivan Leković i v.d. generalnog direktora za konzularne poslove Selim Lika uručili prosvjednu notu.

Tom prilikom je ukazano na neprimjereno ponašanje nadležnih ruskih organa tijekom neopravdanog zadržavanja gospodina Vukovića, na kojem mu nadležni organi i službenici nisu osigurali elementarne uvjete, posebno imajući u vidu njegovo narušeno zdravstveno stanje".

Vuković je deportiran letom za Tivat. On je zadržan 'iz političkih razloga' po nekom federalnom zakonu, rekao je "Vijestima" izvor blizak Vukoviću.

Vuković je kao predstavnik Skupštine Crne Gore sa još jednim suradnikom putovao u Minsk na parlamentarni skup Centralno-europske inicijative. I njegov suradnik je bio ostao u Moskvi, ali nije zadržan. Vuković je deportiran o trošku Rusije.

Poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Miodragu Vukoviću bio je zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na sankcije EU protiv Moskve kojima se Crna Gora priključila, izjavila je danas glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kopirati
Drag cursor here to close