Nepoželjni

Crnogorski državni vrh nepoželjan u Rusiji

Vijesti / Flash | 31. 05. 2017. u 07:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorski premijer Duško Marković, predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović i predsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, neka su od imena na 'crnoj listi' nepoželjnih crnogorskih državljana kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.

Iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova najavljeno je da će od Rusije zatražiti popis osoba koje su nepoželjne u Rusiji, no Kremlj nema obavezu niti namjerava izaći u susret službenoj Podgorici, prenosi Radiotelevizija Crne Gore pisanje lista Pobjeda.

Prema neimenovanom izvoru bliskom ruskoj diplomaciji, popis crnogorskih državljana nepoželjnih u Rusiji sadrži najmanje 70 imena, među kojima su svi članovi crnogorske Vlade, zastupnici koji su glasovali za ulazak Crne Gore u NATO, ali i direktori većih državnih tvrtki.

Da 'crna lista' zaista postoji postalo je jasno proteklog vikenda kada je zastupnik u crnogorskom parlamentu Miodrag Vuković zadržan deset sati u moskovskoj zračnoj luci, a zatim je vraćen u Podgoricu.

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova kazala je kako je zabrana ulaska crnogorskim državljanima recipročna mjera zbog sankcija Moskvi.

Sankcije Europske unije Rusiji, koje je podržala i Crna Gora, uvedene su 2014. godine nakon ruske aneksije ukrajinskog poluotoka Krima.

Kopirati
Drag cursor here to close