Duboki trag

Crnogorci nude Putinu zemlju za vojne baze

Vijesti / Flash | 01. 04. 2014. u 07:49 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žitelji nekoliko sela u Vasojevićima u Crnoj Gori ponudili su svoja imanja predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da na njima izgradi ruske vojne baze, javlja crnogorski list Dan.

Mještani Vasojevića na taj način, kako kažu, šalju i poruku Vladi Crne Gore što misle o ulasku u NATO te podsjećaju da je "Rusija kroz stoljeća bila zaštitnik Crne Gore i ostavila duboki trag u povijesnom trajanju Vasovog plemena".

Kažu kako su im "oduvijek bila bliža slavenska braća od onih koji su u minulim vremenima sijali smrt na ovim prostorima".

Novinaru Dana su rekli kako ih puno toga lijepoga veže za Ruse i da bi s oduševljenjem dočekali rusku vojsku na svojim posjedima dok NATO-u ne mogu oprostiti što su 1999. bombardirali i jedno mjestu u njihovoj blizini gdje su "pale nevine žrtve, među kojima je bilo i djece".

''Rusija je oduvijek bila naša majka. Ovdje se vjekovima pjevalo – "zapjevajmo svi iz glasa, bez Rusije nema spasa". Moje selo su, između ostalog, nakon Drugog svjetskog rata zvali Mala Moskva. Ljudi iz ovih krajeva su robijali i ginuli za Rusiju. Za sve su to imali dobre razloge, jer je Rusija naša vjekovna uzdanica. Zato sam spreman dio svoje imovine dati Vladimiru Putinu i ruskoj braći kako bi gradili vojne baze. Tako će nas zaštiti od NATO, čija se strategija temelji na porobljavanju svih onih koji otkažu poslušnost Americi'', poručio je novinarima David Lalić iz sela Cecuni.

Kopirati
Drag cursor here to close