Slijede rezanja?

Crnadak spreman na racionalizaciju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima

Vijesti / Flash | 03. 02. 2016. u 15:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak potvrdio je Feni da je spreman za raspravu u parlamentu BiH o stanju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP), problemima koji postoje već godinama i mogućnostima da se izvrše određene racionalizacije te svim drugim pitanjima iz ove oblasti.

Istaknuo je da će u tom smislu podržati svaki zahtjev i inicijativu oba doma parlamenta BiH kada god to bude potrebno.

Međutim, naglasio je i da Predsjedništvo BiH ima ustavnu nadležnost za utvrđivanje vanjske politike i na tom polju predstavlja glavni autoritet, kao i ekskluzivnu nadležnost za otvaranje i zatvaranje DKP-a i imenovanja veleposlanika, generalnih i počasnih konzula.

''Stoga je raspravu, koju je jučer tražila zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić, nemoguće provesti bez Predsjedništva BiH'', rekao je Crnadak.

S obzirom na funkciju šefa bh. diplomacije, nažalost, najmanje je prisutan u parlamentu u odnosu na ostale ministe u Vijeću ministara BiH, ali je spreman za raspravu.

Crnadak je istaknuo da on s Dušankom Majkić ne želi polemizirati, jer se radi o osobi koja je manipulirala propisima i tražila "rupe u zakonu“ da bi otišla u mirovinu na jedan dan, naplatila oko 30.000 KM otpremnine, a narednog dana se vratila u status profesionalne zastupnice.

''Imajući u vidu funkciju koju obavlja, Majkić treba biti uzor po svom ponašanju, ali je radila upravo suprotno'', dodao je Crnadak.

Inicijativa zatupnice SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanke Majkić o uvrštavanju u dnevni red sjednice analize stanja u Ministarstvu vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnoj mreži BiH nije usvojena na jučerašnjoj sjednici Povjerenstva za vanjske poslove.

Obrazlažući inicijativu, Majkić je navela da je u više navrata pokušavala da putem zastupničkih pitanja dobije odgovore na ova pitanja, ali da ih nije dobila jer ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ne dolazi na sjednice pošto je stalo službeno odsutan.

Kopirati
Drag cursor here to close