Dodatni legitimitet

Crnadak prozvao Radmanovića: Zašto ste podržali strane suce u Ustavnom sudu?

Vijesti / Flash | 30. 12. 2016. u 14:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je danas bivšeg člana Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića da javno kaže zašto je 2011. godine, dok je bio u Predsjedništvu BiH, dao dodatni legitimitet za nazočnost stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH.

''Što je tu bio interes RS-a , pa je odlučio da glasa i potpiše odluku 2011. I na taj način da dodatni legitimitet stranim sucima u Ustavnom sudu BiH'', naveo je Crnadak na pres-konferenciji u BanjaLuci.

Istaknu je i da se jučer pojavio dokument u kojem se vidi da je bivši član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović 2011. godine glasovao za imenovanje stranog suca u Ustavni sud BiH.

''Dok je god PDP u institucijama BiH nikada više strani suci neće dobiti podršku za Ustavni sud BiH'', naveo je Crnadak i podržao stav predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da ne podrži dolazak novog stranog suca u Ustavni sud BiH.

Najavio je da će fokus aktivnosti njegovog resora u narednoj godini biti europski put BiH, te regionalna suradnja, koja, kako je naveo, sa Srbijom i Hrvatskom treba biti što konkretnija i snažnija, te u korist građana ovih zemalja.

I najavljenu posjetu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u veljači 2017. godine Sarajevu ocijenio je dobrim korakom za bolje odnose BiH i Srbije, te posebno između Srba i Bošnjaka.

Kao najznačajniji događaj u ovoj godini izdvojio je sastanak ministara zemalja Središnjo europske inicijative tijekom ljeta u Banja Luci te kazao da je ova godina bila veoma dobra kada je u pitanju europski put BiH.

Kada je riječ o pitanjima iz upitnika Europske komisije za BiH, naveo je da u MVP-u već rade na odgovorima na neka pitanja i očekuje da se postavljeni zadaci ispune u predviđenom roku.

U ožujku bi bilo dobro, kako je naveo, da se u vezi s pitanjima u upitniku organizira sastanak predstavnika Vijeća ministara i entitetskih vlada.

Kopirati
Drag cursor here to close