Pismo na pismo

Crnadak odgovorio Dodiku: Malo o gramatici, malo o frustracijama

Vijesti / Flash | 25. 04. 2017. u 12:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak uputio pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u kojem odgovara na navode iz pisma koje je njemu dan ranije uputio Dodik.

Crnadak primjećuje "da je pismo koje mu je Dodik uputio prepuno laži, uvreda i elementarnih gramatičkih grešaka..."

''Kao prvo, čista je laž da Vam se nikada, kao predsjedniku Republike Srpske, nisam obratio. Naprotiv, prvi telefonski poziv koji sam obavio iz ureda ministra, u travnju 2015. godine, bio je prema Vama. Pozvao sam Vas, kao predsjednika Republike Srpske, da Vam kažem da sam preuzeo dužnost ministra, da sam ja predstavnik Republike Srpske i da sam spreman da, kao ministar koji će ostvarivati vrijedne i korisne kontakte, zajedno uradimo što više za Republiku Srpsku. Također, više puta smo razgovarali i poslije toga, u važnim situacijama, kao što su rezolucija o Srebrenici, osporavanje Dana Republike Srpske i druge'', navodi Crnadak u pismu.

Što se tiče predstavništva Republike Srpske u Izraelu, Crnadak u pismu navodi da ga uopće ne zanima njegov (Dodikov) savjetnik i prijatelj, Arie Livne, niti primanja i bogatstvo tog gospodina.

''Pozvao sam institucije Republike Srpske da, u skladu sa svojim nadležnostima, reagiraju, jer je Vlada Izraela poslala ozbiljne poruke o tome da predstavništvo Republike Srpske u Izraelu već dvije godine ne postoji, da nije imalo nikakve zabilježene aktivnosti, da je šefu predstavništva zabranjen pristup svim institucijama u Izraelu i da je nepoželjan na bilo kakvim sastancima u kojima sudjeluju izraelski zvaničnici. To su sve tvrdnje Ministarstva vanjskih poslova Izraela, pa Vas molim da ovaj problem, koji očigledno imate, rješavate s njima'', pojašnjava Crnadak.

Kad su u pitanju glasovi koje je osvojio na izborima, Crnadak precizira da je osvojio točno 11.480 glasova, a ne 200-300, kako Dodik tvrdi, navodeći da je ponosan na svaki glas koji je dobio, "jer je čist kao suza. Za razliku od Vaših, do kojih ste došli raznim metodama, najčešće poput onih koje koristi Vaš prijatelj i dužnosnik Vaše stranke Mićo Kraljević iz Vlasenice".

''Slatko sam se nasmijao kad sam vidio da ste u jučerašnjem pismu koristili termin „štetočina“. Pa, ima li veće štetočine od Vas i Vaših „poslovnih“ suradnika? Ali, ne ljutim se, jer vidim da ste u posljednje vrijeme van sebe. Očigledno je da ste mnogo frustrirani, jer ste nekada bili moćna politička figura, a danas Vas više nitko ništa ne pita. Kad takvu frustraciju pomiješate s primitivizmom i bahatošću dobijete ovo što javnost, na žalost, mora trpjeti od Vas u posljednje vrijeme'', navodi Crnadak u pismu.

Istovremeno, upozorava "da je Dodik donio veliku nesreću narodu Republike Srpske tokom svoje vladavine te da će odgovarati za to".

''Pravda je, kao i osveta, ponekad najslađa kada je dugo čekate. Zato se, kako Vi to volite reći, često služi hladna'', navodi Crnadak u pismu/odgovoru upućenom Dodiku, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close