Sastanak u Beogradu

Crnadak i Joksimović: Budućnost BiH i Srbije je u Europskoj uniji

Vijesti / Flash | 07. 08. 2016. u 14:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas u Beogradu s ministricom bez portfelja u Vladi Republike Srbije Jadrankom Joksimović, koja je zadužena za poslove europskih integarcija.

Kako je priopćeno iz MVP-a BiH, ministri Crnadak i Joksimović su na neformalnom sastanku u Beogradu razgovarali o procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i o suradnji dvije zemlje u tom procesu.

Usuglasili su se da je budućnost i Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u Europi i da je u interesu svih da se kroz proces evropskih integracija osnaži vladavina prava, ekonomski razvoj i prosperitet dvije zemlje, kao i cijele regije.

Ministar Crnadak je zahvalio ministrici Joksimović na dosadašnjoj suradnji i podršci koju je Srbija pružila Bosni i Hercegovini, te izrazio uvjerenje da će bosanskohercegovačka aplikacija za članstvo u EU biti prihvaćena u rujnu, te da će se nakon dobivanja upitnika od Europske komisije suradnja sa Srbijom na polju europskih integracija dodatno intenzivirati.

Ministrica Joksimović je naglasila da će Republika Srbija ostati iskren partner Bosne i Hercegovine na njenom europskom putu, te da će i nova Vlada Srbije nastaviti sa snažnom podrškom procesu europskih integracija BiH, u skladu sa zaključcima sa zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, koja je održana 4. studenog 2015. godine u Sarajevu, priopćeno je iz MVP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close