Nema straha

Crnadak: BiH nije sigurno utočište za teroriste

Vijesti / Flash | 06. 05. 2016. u 12:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak kazao je u Budvi da BiH nije sigurno utočište za teroriste. On je istaknuo da očekuje da će se na predstojećem Summitu NATO-a u Varšavi čuti ohrabrujuće poruke za BiH, piše Anadolija.

Crnadak, koji sudjeluje na 2BS Forumu u Budvi, u izlaganju na panelu na kojem se govorilo o očekivanjima od NATO Summita u Varšavi, rekao je kako u BiH postoji konsenzus o fazi produbljivanja partnerstva sa NATO-om.

''Ono što bi željeli na Summitu NATO-a u Varšavi jeste još jednu priliku da podcrtamo našu posvećenost i spremnost da budemo snažni partneri i da predočimo neke od reformi koje smo odradili. Nadamo se da ćemo čuti neke ohrabrujuće poruke na Summitu vezano za BiH. Pokušat ćemo da se naš Akcijski plan za članstvo aktivira što prije. Nije to pitanje interno-političko, imamo taj problem sa registracijom vojne imovine. Mislim da taj uvjet registracije vojne imovine postaje naš 'Sejdić-Finci' u procesu NATO integracija. Vidjet ćemo kako će se to dalje odvijati, jer nitko nema koristi od toga da MAP traje predugo“, kazao je Crnadak.

Osvrnuo se i na pisanje pojedinih medija u svijetu, koji su, kako je istaknuo, BiH proglasili sigurnim utočištem za teroriste.

''To nije pravično prema nama. BiH je što god hoćete drugo, ali nije sigurno utočište za teroriste. Mi smo među prvim zemljama uveli propise kojima sankcioniramo borce na stranim ratištima“, kazao je Crnadak.

U Budvi je u tijeku To Be Secure (2BS) Forum, međunarodna konferencija koja se bavi pitanjima globalne i transatlantske sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close