Nestali

Crna Gora traži deset osoba na području BiH

''Komisija potražuje 57 crnogorskih državljanina i osoba čiji su tražitelji, u vrijeme kad su prijavili njihov nestanak, imali prebivalište u Crnoj Gori.
Vijesti / Flash | 14. 02. 2019. u 21:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Vlada Crne Gore priopćila je u četvrtak kako Komisija za nestale osobe traži 57 crnogorskih državljana na području BiH, Kosova i Hrvatske.

''Komisija potražuje 57 crnogorskih državljanina i osoba čiji su tražitelji, u vrijeme kad su prijavili njihov nestanak, imali prebivalište u Crnoj Gori, od čega se na teritoriju Kosova potražuju 44 osobe, na teritoriju Bosne i Hercegovine deset i na teritoriju Republike Hrvatske tri osobe'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je navedena komisija, u suradnji s komisijama i drugim asocijacijama zemalja iz regije, koje se bave ovom problematikom, u proteklom razdoblju riješila i izvršila primopredaju posmrtnih ostataka 27 osoba nestalih u oružanim sukobima na području bivše Jugoslavije.

Naglašeno je da Komisija surađuje s nadležnim ministarstvima, stručnjacima i forenzičarima, te relevantnim međunarodnim organizacijama i institucijama, kao i s obiteljima nestalih, u cilju osiguranja sveobuhvatnog, profesionalnog i sistemskog pristupa u rješavanju ovog pitanja.

Kopirati
Drag cursor here to close