Uz Ukrajinu

Crna Gora se pridružila sankcijama protiv Rusije

Istodobno, glavni stožer Vojske Crne Gore je najavio da će Ukrajini donirati određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih kaciga, dok je ministarstvo financija odredilo 50 tisuća eura pomoći vladi u Kijevu.
Vijesti / Flash | 02. 03. 2022. u 11:41 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u srijedu da se ta zemlja pridružila sankcijama koje je Europska unija usvojila protiv Rusije, nakon njenog napada na Ukrajinu.

Pridružujući se u potpunosti restriktivnim mjerama, gospodarskim i individualnim sankcijama Crna Gora je nastavila politiku stopostotne usuglašenosti s vanjskom politikom EU, navode iz crnogorskog MVP-a, prenosi Hina.

Istodobno, glavni stožer Vojske Crne Gore je najavio da će Ukrajini donirati određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih kaciga, dok je ministarstvo financija odredilo 50 tisuća eura pomoći vladi u Kijevu. Također, Crveni krst Crne Gore otvorio je posebno telefonsku liniju preko koje građani mogu donirati novac za pomoć stanovnicima Ukrajine.

Podgorički mediji objavili su u srijedu da je luksuznu marinu Porto Montenegro uplovila superjahta Galaktica super nova, vlasništvo Vagita Alekperova, vlasnika ruskog Lukoila, koja je stigla iz Barcelone.

Gaklaktika super je 75 metara dugačka jahta, procijenjena na 75 milijuna eura.

CNBC je ranije javio da su jahte četiri ruska tajkuna isplovile iz europskih luka, nakon što je otvorena mogućnost zamrzavanja imovine ruskih milijardera.

Crna Gora "izvlači" svoje državljane iz Rusije

Crnogorska vlada najavila je da zbog velikog zanimanja crnogorskih državljana koji žele napustiti Rusiju planira organizirati humanitarni let nacionalne aviokompanije Air Montenegro.

Crnogorski državljani koji trenutno borave u Rusiji upućuju se da se jave veleposlanstvu Crne Gore u Moskvi kako bi rezervirali mjesto u zrakoplovu, navodi Hina.

Navedeno je da Podgorica trenutno pregovara s ruskom stranom o organizaciji takvog leta.

Kopirati
Drag cursor here to close