Saslušanje

Crna Gora: Do mjesec dana pritvora za 14 osumnjičenih u planiranju terorističkog napada

Vijesti / Flash | 18. 10. 2016. u 20:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je pritvor do 30 dana za 14 državljana Srbije osumnjičenih za organiziranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, priopćeno je u utorak navečer iz Višeg suda, prenosi Srna.

Pritvor je određen bivšem zapovjedniku 'Žandarmerije' Bratislavu Dikiću i osobama čiji su inicijali H.K., M.B., D.M., M.D., Đ.S., Č.A., A.A., Đ.M., Ć.S., S.D., A.M., M.I. i A.P., zbog osnovane sumnje da su izvršili kaznena djela 'Stvaranje kriminalne organizacije' i 'Terorizam u pokušaju'.

Dikiću je pozlilo je nakon saslušanja u Višem sudu, nakon čega mu je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore, javio je portal 'Vijesti.me'.

Državljani Srbije, njih 20, uhićeni su zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili spomenuta kaznena djela. Sumnja se da su namjeravali prvo preuzeti automatsko oružje, a potom u izbornoj noći izvršiti napade na instutucije sustava, policiju i predstavnike državnih organa.

Šest državljana Srbije pušteno je na slobodu nakon saslušanja zbog sumnje da su sudjelovali u stvaranju kriminalne i terorističke organizacije, a cilj je bio uhićenje premijera Crne Gore, priopćilo je ranije crnogorsko Specijalno tužiteljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close