Bez blokada

Čović: VSTS ne smije postati novi Mostar

Vijesti / Flash | 14. 12. 2016. u 08:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da ne bi bilo dobro da dođe do bilo kakvih blokada u radu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS) BiH i da se ne smije dogoditi da "VSTS postane novi Mostar".

"Ne vidim nijedan razlog da politika raspravlja o tome, kada je riječ o izboru predsjednika Suda, VSTS-a, Tužiteljstva BiH ili nekih drugih pravosudnih institucija, na bilo kom nivou. Ono što ne želim je da se ne dogodi slučaj Mostara i Stoca. Želim da VSTS radi svoj posao i ne smije postati novi Mostar", poručio je Čović, koji je i lider HDZ-a.

Čović je rekao za "Dnevni avaz" da ga brinu burna reagiranja koja je izazvao predstojeći izbor predsjednika Suda BiH u pojedinim političkim strankama.

On je istaknuo da je to posebno važno u kontekstu reformi koje BiH čekaju na europskom putu.

"Reforme koje nas čekaju na europskom putu su primarno u području pravosuđa, pred nama su pitanja kako transformirati te procese, dobiti profesionalan odnos u Tužiteljstvu i sudovima na svim nivoima, kako izbjeći miješanje politike i to je nešto što je ispred nas i što treba početi raditi već od sutrašnjeg dana", zaključio je Čović, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close