Problem zapošljavanja

Čović u Tuzli: Sve veći broj Hvata odlazi iz Tuzlanske županije

Vijesti / Flash | 11. 02. 2016. u 16:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno predjednikom te stranke Draganom Čovićem boravilo je u četvrtak u radnom posjetu tuzlanskom Županijskom odboru (ŽO) HDZ-a BiH Soli, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Predsjednik ŽO HDZ-a BiH Soli Zvonimir Banović izvijestio je Čovića oko stranačkih aktivnosti o pitanjima vezanima za stranku, funkcioniranju vlasti, sudjelovanju u vlasti HDZ-a BiH, odnosno o nesudjelovanju i svim posljedicama koje to nosi za sobom, kao i o članstvu te funkcioniranju tog odbora.

Riječi je bilo i o problemima s kojim se suočavaju Hrvati na tom području, posebno kada je u pitanju zapošljavnje mladih, odnosno nepoštivanje nacionalne strukture pri zapošljavanju, pa ni u javnim institucijama.

Kao veliki problem naglašen je sve veći broj mladih ljudi i kompletnih obitelji koji odlaze s tog područja.

''Nakon dužeg vremena sam ponovno u Tuzli i razgovarao sam sa stranačkim kolegama o situaciji na županijskoj i općinskoj razini. Mi nismo dio vlasti u ovoj županiji i na taj način se nanosi šteta ljudima koji žive ovdje, a hrvatske su nacionalnosti, a iz razloga što većina Hrvata u BiH gravitira HDZ-u BiH'', kazao je Čović.

U sklopu posjeta, planiran je i sastanak u Lukavcu gdje će izaslanstvo dočekati vlč. Andrija Župarić, a tema sastanka je veliki odlazak mladih i obitelji iz tog područja.

Na sastanku će nazočiti i dužnosnici HDZ-a BiH iz Tuzlanske županije, predstavnici katoličke crkve, istaknuti poduzetnici, predstavnici visokoškolskih institucija, kulturnog života tuzlanskog kraja i predstavnici nevladinih udruga, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close