suradnja

Čović s veleposlanikom Ivanom Del Vechijem

Vijesti / Flash | 02. 06. 2016. u 12:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se s veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Del Vechijem s kojim je razmijenio mišljenja o trenutnim političkim i gospodarskim prilikama u obje zemlje, posebno o poslovanju hrvatskih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Čović je iskazao uvjerenje da jačanjem odnosa BiH i RH, naročito u oblasti gospodarstva, i kompanije iz Bosne i Hercegovine mogu ostvariti značajan rast na bogatom i razvijenom tržištu Europske unije.

Također, razgovarano je i o nedavnoj posjeti predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera Bosni i Hercegovini, prilikom kojeg je Reiner istaknuo kako će Hrvatska nastaviti pružati punu podršku Bosni i Hercegovini i njenoj stabilnosti, te pomoći njena nastojanja da što prije postane članica Europske unije.

Takvu opredijeljenost je potvrdila i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović tijekom bilateralnog susreta s Čovićem koji je održan prije nekoliko dana na marginama samita Brdo-Brijuni.

Na kraju sastanka Čović je zahvalio veleposlaniku Del Vechiju na dosadašnjoj podršci koju je Republika Hrvatska pružila Bosni i Hercegovini, te izrazio nadu u nastavak jačanja dobrih i prijateljskih veza dviju zemalja, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close