Sarajevo

Čović primio veleposlanicu SAD-a u BiH Maureen E. Cormack u nastupnu posjetu

Vijesti / Flash | 21. 01. 2015. u 12:13 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dragan Čović čestitao je veleposlanici Cormack preuzimanje dužnosti veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država, u ovome, za Bosnu i Hercegovinu, značajnom trenutku.

Veleposlanica Cormack je čestitala dr. Čoviću preuzimanje dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskoga naroda.

Razgovaralo se o političkoj situaciji i odnosima unutar Bosne i Hercegovine.

Član PBiH dr. Čović je informirao veleposlanicu o trenutačnim aktualnostima u svezi uspostave vlasti na svim razinama BiH, procesu europskih integracija, nužnosti izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, kao i aktivnostima na usuglašavanju Izjave Predsjedništva BiH, a sukladno zaključcima Vijeća za vanjske poslove Europske unije.

Sudionici sastanka su posebice istaknuli nužnost pokretanja socioekonomskih i institucionalnih reformi u Bosni i Hercegovini. Uvjeti za ekonomsko i gospodarsko jačanje Bosne i Hercegovine su izgradnja i jačanje pravno uređene države, što će osigurati nova ulaganja.

Član PBiH dr. Čović je poželio sreću u budućem radu novoj veleposlanici, te iskazao uvjerenost u nastavak dobre suradnje s američkom administracijom u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close