Mostar

Čović primio veleposlanicu Bugarske

Vijesti / Flash | 26. 10. 2016. u 11:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović primio u Mostaru u nastupni posjet novoimenovanu veleposlanicu Republike Bugarske u BiH Avgustinu Tzvetkovu-Karabashevu.

Na početku susreta, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović poželio je dobrodošlicu novoimenovanoj veleposlanici Republike Bugarske u BiH Avgustini Tzvetkovoj-Karabashevoj. Zajednički je usuglašeno da BiH i Bugarska imaju tradicionalno dobre odnose, bez otvorenih pitanja, ali da postoji mogućnost daljnjeg razvitka odnosa, posebice na gospodarskom planu.

Ovom prigodom, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović upoznao je veleposlanicu o planiranim aktivnostima s ciljem dobijanja kandidacijskog statusa do kraja 2017. godine, a sukladno Master planu Predsjedništva BiH, te naglasio kako je europski put temelj vanjske politike Bosne i Hercegovine.

Veleposlanica Bugarske izrazila je zadovoljstvo u ime svoje zemlje zbog vidnog napretka Bosne i Hercegovine na njenom europskom putu, te istaknula kako će Bugarska nastaviti pružati potporu BiH ka tome cilju, kao i u procesu njenog približavanja NATO-u. Istaknula je kako je u tom dijelu posebno zapažena uloga hrvatskog člana Predsjedništva BiH, te izrazila nadu u nastavak posvećenosti euroatlantskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i u narednom razdoblju.

Najavila je skori posjet predsjednika Bugarske Rosena Plevnelieva Bosni i Hercegovini, koji će obilježiti ceremonija dodjele najviših državnih priznanja članovima Predsjedništva BiH. Čović je na kraju susreta poželio novoimenovanoj veleposlanici Bugarske u BiH uspješnu diplomatsku misiju u našoj zemlji, te izrazio nadu za nastavak plodonosne suradnje.

Kopirati
Drag cursor here to close