Spajanje izbora

Čović predlaže da mandat 'lokalaca' traje samo dvije godine

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 19:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je danas na pres konferenciji u Sarajevu, komentirajući izborni rezultat HDZ-a i stranaka koje je on okupio, kazao da su jako zadovoljni.

Ocijenio je da je 18 načelnika, odnosno gradonačelnika, u ovom trenutku za Hrvatsku demokratsku zajednicu veliki iskorak u odnosu na prethodne izbore, "i to baš izražen veliki iskorak".

"Uz to, znamo da je još tu Mostar i Stolac, kao dva prostora na kojima s pravom možemo računati da će HDZ imati svoje predstavnike. To je jedan broj koji je zavidan", smatra Čović.

Kaže da ono što njega više raduje je njihova nazočnost u svim vijećima, ne samo na prostorima gdje su pokazali da su dominantna većina.

Čović je izjavio da postoji vjerovatnoća da, ukoliko se u HDZ-u i unutar Hrvatskog narodnog sabora svi slože, već u ovom mjesecu predlože inicijativu u parlamentu BiH da se i lokalni izbori održe zajedno sa općim izborima 2018. godine.

"Prije svega da više nemamo ciklus svako dvije godine nekih izbornih aktivnosti, jer nas evidentno opterećuju sa bezbroj tema koje su za nekoga bitne na jednoj od razina u BiH, ali svakako su opterećenje za naš euroatlanski put. Vidjet ćemo da li će to ostale kolege podržati. Već početkom idućeg tjedna ja ću to njima iznijeti kao jednu ideju", naveo je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close