Priznanje

Čović počasni građanin Orašja

Javno priznanje ''Počasni građanin Općine Orašje u 2021. godini'' dodjeljeno je Draganu Čoviću, zbog izuzetnih zasluga i doprinosa razvitku i ugledu Općine Orašje.
Vijesti / Flash | 22. 10. 2021. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović proglašen je počasnim građaninom Općine Orašje. Javno priznanje dodijeljeno je na održanoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Orašje, zbog izuzetnih zasluga i doprinosa razvitku i ugledu Općine Orašje.

Program obilježavanja započeo je u petak 22. listopada kada su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće na spomen obilježjima u gradskom parku u Orašju. Nakon polaganja vijenaca, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koja je uz općinske vijećnike, dužnosnike iz Posavske Županije i njezinih općina, okupila i brojne dužnosnike svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH i BiH te goste iz Republike Hrvatske.

Javno priznanje ''Počasni građanin Općine Orašje u 2021. godini'' dodjeljeno je Draganu Čoviću, zbog izuzetnih zasluga i doprinosa razvitku i ugledu Općine Orašje, dok je ''Plaketa Općine Orašje'', dodjeljena poduzetniku Dragi Živkoviću iz Kostrča i Županijskoj bolnici Orašje, za osobite uspjehe u radu i djelovanju kojima su doprinijeli razvitku i ugledu Općine Orašje.

Obraćajući se, Čović se zahvalio na priznanju, čestitao je Dan općine i na razvoju općine, naglasivši kako će Općinu Orašje i planirane projekte i dalje podupirati dužnosnici na svim razinama vlasti.

''Da nije bilo naših branitelja, da nije bilo mudrosti i organiziranosti hrvatskog naroda teško bi mi danas bili ovdje zajedno. Sve ono što treba reći na ovoj svečanoj sjednici već je rečeno, ja vas samo mogu jos ohrabriti, sve ono što osmislimo bit će i provedeno, sve ono što propustimo ne možemo očekivati da netko za nas uradi'', istaknuo je Čović, priopćio je HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close